AutoAgri

Vi har blant annet bidratt med:
– Idéutvikling
– Prosjektutvikling
– Kommunikasjon
– Foto- og videoproduksjon
– 3D og animasjon

Leksvik-bedriften AutoAgri utvikler og produserer autonome førerløse redskapsbærere for landbruk, park og anlegg. Den revolusjonerende traktoren kan arbeide dag og natt, frigir tid for jordbrukeren og reduserer både utgifter og miljøfotavtrykk.

Ideen til redskapsbæreren kom opprinnelig fra Fremtidens Industri og FI Næringshage, som utfordret Leksvik-bedriftene Haandfast, Robotic Services og Leksvik Industrimekanikk til å se på muligheten for et autonomt kjøretøy for landbruket. De tre bedriftene etablerte AutoAgri AS våren 2018.

Skåner dyrkbar jord

AutoAgris autonome redskapsbærer vil kunne benytte eksisterende redskaper og kraftuttak som en konvensjonell traktor, samtidig som den utfører oppgaver både billigere og mer miljøvennlig. Redskapsbæreren er plug-in hybrid, har lavere driftshastighet og lavere vekt, noe som reduserer klimagassutslippene betraktelig.

Et annet element som skiller AutoAgri fra en vanlig traktor, er at redskapet bæres midt i konstruksjonen. Kombinert med at den også er mye lettere enn konvensjonelle traktorer, er den betydelig mer skånsom mot jorden. Jordpakkingen er redusert med hele 30 prosent, sammenlignet med typiske traktorer som brukes i landbruket. I tillegg har den 40 prosent mindre CO2-utslipp, og kan redusere kostnadene med hele 60 prosent.

Allerede i 2022 leveres de første pilot-kjøretøyene til utvalgte kunder. Målet er at AutoAgri skal fortsette å være et heltrøndersk produkt når den er ferdig utviklet og klar for det internasjonale markedet. Ambisjonen deres er å bygge en regional vekstbedrift. Med solide investorer og samarbeidspartnere i ryggen, er de et stort skritt nærmere produksjon og salg av redskapsbæreren.

Lett å bli begeistret

Mange har latt seg begeistre av AutoAgris redskapsbærer. Leder i Trøndelag Bondelag, Kari Åker, har kalt den en revolusjon for bonden. I 2021 sa daværende landbruks- og matminister Olaug Bollestad at det var lett å bli begeistret over AutoAgri, og at redskapsbæreren er noe landbruket ønsker hjertelig velkommen. Vigdis Harsvik, direktør i Innovasjon Norge Trøndelag, er imponert over hvor langt utviklingen av AutoAgri har kommet på kort tid. Nå ønsker hun å få den ut på det internasjonale markedet.

Også H.K.H. Kronprins Haakon lot seg begeistre under et bedriftsbesøk hos FI Næringshage. Men det er ikke bare her til lands at AutoAgri har fått oppmerksomhet. Flere utenlandske medier har også fått øynene opp for hva som skjer i Norge og på Fosen.

FI Næringshage og Fremtidens Industri har jobbet tett med AutoAgri helt siden bedriften ble etablert i 2018. I tillegg til idé- og prosjektutvikling har vi blant annet bidratt med foto- og videoproduksjon, 3D og animasjon samt kommunikasjonsrådgivning.

Her kan du se 3D-animasjonen laget av Fremtidens Industri, som illustrerer hvordan AutoAgri-konseptet fungerer. Dette er en av flere videoer vi har levert til til AutoAgri

Kontakt oss

Ønsker du å vite hvordan vi kan hjelpe deg, eller har du andre spørsmål om FI Næringshage? Vi hører gjerne fra deg! Fyll inn kontaktinformasjon og hva du lurer på i skjemaet under, så kontakter vi deg innen kort tid.