23/08/2021

International oppmerksomhet for AutoAgri

Både landbruksministeren og NHO-sjefen har latt seg begeistre av AutoAgris redskapsbærer. Men de er ikke de eneste.

– Det vi ser her i dag er en revolusjon for bonden. Dette er helt klart framtiden.

Det sa leder i Trøndelag Bondelag, Kari Åker, da prototypen av redskapsbæreren ble avduket i mai i år.

Men det er ikke bare her til lands at den autonome traktoren har fått oppmerksomhet. Også utenlandske medier om interessenettsteder har fått øynene opp for hva som skjer i Norge og Leksvik.

«Et norsk selskap utvikler en autonom redskapsbærer for landbruk. Vi forklarer hva traktorroboten gjør annerledes, hvordan den elektriske stasjonen fungerer og hvorfor Autoagri er spennende».

Det skriver det tyske nettstedet agrarhaute.com, som er en nyhetsportal for landbruk.

«Det er ikke kjent når Autoagri IC20 vil være tilgjengelig i Tyskland » skriver det tyske nettstedet til slutt.

Den polske nettsiden farmer.pl har også fattet interesse for Autoagri.

«Den første leveransen av verktøybæreren til kunden er planlagt til 2022. Produsenten understreker at roboten jobber i helger og om natten uten å klage. Autoagri planlegger å produsere to robotmodeller: fullt elektrisk og hybrid. Sporbredden vil også være variabel for å tilpasse bæreren til kampen i produksjonen av grønnsaker», skriver farmer.pl.

Også det ukrainske nettstedet traktorist.no og den nederlandske nettsiden futuremarming.com har skrevet en artikkel om redskapsbæreren fra Norge og Leksvik.

Flere av nettstedene lenker også til presentasjonsvideoen av redskapsbæreren. Videoen er produsert av Mikael Sætereid i Fremtidens Industri.

Del innlegg: