Internasjonal designpris til CTM Lyng for downlighten «Evig»

Internasjonal designpris til CTM Lyng for downlighten "Evig"

CTM Lyng

CTM Lyng i Vanvikan har vunnet den prestisjetunge prisen Red Dot Design Award for downlighten «Evig», designet av Parisa Ebadat. Her sammen med administrerende direktør Terje Lillemo og fabrikksjef Ståle Sund.

Av Lars Bugge Aarset/Fremtidens industri

CTM Lyng i Vanvikan har vunnet den prestisjetunge prisen Red Dot Design Award for downlighten «Evig», designet av Parisa Ebadat.

Downlighten «Evig» imponerer med sin bærekraftige design og enkle installasjon, var juryens begrunnelse for prisen som ble delt ut i Düsseldorf.

“In search of good design

Red Dot Design Award er en av verdens største designkonkurranser. Red Dot-merket har etablert seg internasjonalt som en av de mest ettertraktede kvalitetsmerkene for god design. For å vurdere mangfoldet innen dette feltet på en profesjonell måte, er Red Dot Design Award delt inn i tre disipliner. Det var i klassen produktdesign «Evig» og CTM Lyng

– Vi er utrolig stolte over både produktet og prisen. Dette er et flott stykke arbeid utført av vår dyktige industridesigner Parisa Ebadat, sier fabrikksjef Ståle Sund i CTM Lyng.

I klasse med Ferrari, Apple og Sony

Red Dot-prisen, en av de mest prestisjefylte designkonkurransene i verden, har igjen hedret de mest fremragende produktene fra en global pool av designere og produsenter. «Evig» har fanget juryens oppmerksomhet med sitt høykvalitetsdesign og tilnærming til bærekraft og sirkulær økonomi.

– Det er selvfølgelig stas å vinne i samme kategori som design fra Ferrari, Apple og Sony, sier Sund.

Resirkulerte materialer

Produktet er designet med fokus på å redusere karbonavtrykket ved å bruke resirkulerte materialer i flest mulig deler. Ved å kombinere trefiber og resirkulert plast i konstruksjonen har ‘Evig’ lykkes med å minimere materialbruken samtidig som den har beholdt en elegant estetikk og funksjonalitet.

Ved å eliminere unødvendige festemidler som skruer og lim, har ‘Evig’ blitt skapt som et skrueløst produkt som drar nytte av hurtigfestemidler, noe som gjør montering enklere og raskere. Produktet har også blitt designet med færrest mulig komponenter, noe som ikke bare reduserer produksjonskostnadene, men også gjør det mer reparerbart og utskiftbart.

Ifølge prinsippene for sirkulær økonomi i designet, har CTM Lyng også forpliktet seg til lokale produksjonspartnere, noe som reduserer langdistansetransport og ytterligere reduserer produktets miljøpåvirkning.

Med en elegant estetikk, en imponerende lysstråle og en konstruert kjøleribbe forbedret for økt effektivitet, representerer «Evig» ikke bare et skritt fremover innen bærekraftig belysningsteknologi, men også et symbol på fremtiden for design og produksjon.

Les også: Vi har vunnet Red Dot prisen 2024

Downlighten «Evig» fra CTM Lyng.

Vil du vite mer? Kontakt

Såle Sund, fabrikksjef
[email protected]
452 26 398

Parisa Ebadat, Industridesigner
[email protected]
48662613

Kontakt oss

Ønsker du å vite hvordan vi kan hjelpe deg, eller har du andre spørsmål om FI Næringshage? Vi hører gjerne fra deg! Fyll inn kontaktinformasjon og hva du lurer på i skjemaet under, så kontakter vi deg innen kort tid.