Fosen Tools

Fosen Tools AS

Fosen Tools

Vi har blant annet bidratt med:
– Nettverk og samarbeid
– Prosjektutvikling
– Bistand til finansiering
– Forretningsstrategi
– Kommunikasjon
– Foto- og videoproduksjon
– 3D-modellering

Med langsiktig arbeid over flere år har Fosen Tools investert tungt i produksjons- og logistikkutstyr, satset på nye innovative utviklingsprosjekter og optimalisert drift og produksjonsprosesser. Fosen Tools bruker tid og ressurser på samarbeid og innovasjon, noe som gir bedriften et unikt konkurransefortrinn.

Fosen Tools utvikler, produserer og leverer verktøy og systemer for oppbevaring og kontroll av verktøy og annet utstyr. De leverer til alt fra forsvars- og sikkerhetsindustrien nasjonalt og internasjonalt, til medikamentoppbevaringer i helsesektoren og utstyrscontainere til byggevarekjeder. Deres viktigste «produkt» er allikevel kreative og skreddersydde verktøyløsninger som svarer på kundens behov.

Setter standarden

Bedriften er derfor ikke redd for å dele markedet med konkurrerende leverandører. Fosen Tools mener heller at samarbeid gjør det mulig å skape enda bedre løsninger for kundene. Den holdningen gjør at stadig flere kunder etterspør «Fosen Tools-standarden» som bedriften er blitt kjent for.

– Å tenke på hva kunden faktisk trenger, er noe vi bruker mye tid på i alle ledd. Da kan vi optimalisere produkt og løsninger til spesifikke kunder, bransjer og bruksområder. Vi er løsningsorienterte, og ser derfor heller på konkurrenter som samarbeidspartnere vi kan jobbe med for å sette sammen en mest mulig optimal løsning for kunden, forteller daglig leder Erik Uthus.

Fosen Tools leverer kreative og skreddersydde verktøyløsninger som svarer på kundens behov. Foto: Fosen Tools

Alltid i front

Med produksjonslokaler på Brekstad i Ørland kommune produserer Fosen Tools så å si alt av sine systemløsninger «in-house». De har jobbet mye med Forsvaret på verktøy og tilhørende løsninger for vedlikehold av fly, hvor det er spesielt viktig å ha god kontroll. De har også gått ut i andre markeder, blant annet industriproduksjon, bilverksted og skoler.

Bedriften samarbeider på ulike prosjekter med flere store partnere, kunnskapsmiljøer og bransjeaktører for å videreutvikle sine konsepter og produkter. Det bidrar til å åpne dører og knytte bedriften til både nasjonale og utenlandske kunder og nye aktører. Blant annet er Fosen Tools hovedleverandør til et tusentalls små og store internasjonale aktører.

Rigget for vekst

FI Næringshage har hatt gleden av å samarbeide med Fosen Tools i lang tid. Bedriften er både målbedrift i næringshagen og sentralt medlem av næringsklyngen MIDSEC (Mid-Norway Defence and Security Cluster). FI Næringshage har blant annet levert rådgivningstjenester knyttet til finansiering, forskning- og utviklingsprosjekter, kommunikasjon og koblinger med aktører i vårt omfattende nettverk.

– Innovasjonsselskapet Fremtidens Industri og FI Næringshage har vært viktige samarbeidspartnere for å rigge selskapet for vekst, og bidratt i flere utviklingsprosjekter som har ført oss dit vi er i dag. Ressursene som FI og næringshagen har stilt opp med, har gitt oss tilleggskompetanse som Fosen Tools ikke sitter med selv. Gjennom næringsklyngen MIDSEC har vi også knyttet oss til flere viktige partnere innen forsvars- og sikkerhetsindustrien, og for oss er det en arena hvor vi kan sparre og løse utfordringer i felleskap med andre bedrifter, sier Uthus.

– Fosen Tools er en bauta i sin bransje. De har etablert en helt egen standard i markedet, noe som viser mulighetene som kan skapes ved å koble industri med ny kunnskap og innovative utviklingsprosjekter. Vi har jobbet med Fosen Tools i mange år, og gleder oss stort over at de lykkes med å være i forkant og utvikle produkter og løsninger for stadig nye markeder, forteller Marianne Brøttem, COO i Fremtidens Industri.

Kontakt oss

Ønsker du å vite hvordan vi kan hjelpe deg, eller har du andre spørsmål om FI Næringshage? Vi hører gjerne fra deg! Fyll inn kontaktinformasjon og hva du lurer på i skjemaet under, så kontakter vi deg innen kort tid.