04/11/2021

Investerer fem millioner kroner i AutoAgri

AutoAgri utvikler og produserer elektriske autonome redskapsbærere som er spesielt tilpasset landbrukets behov, men kun fantasien begrenser for andre anvendelser. Fra venstre: Jostein Sandvik, Paul Arne Nyborg og Eirik Hovstein. Foto: Mikael Sætereid / Fremtidens Industri

– For vår del er AutoAgri et kinderegg; spennende teknologi, bærekraftig utvikling og en lokal aktør i én og samme løsning.

Kronprins Haakon har trua, tidligere statsminister Erna Solberg har trua, og tidligere landbruksminister Olaug Bollestad har trua på AutoAgri. Nå har også investorene fått øynene opp for den autonome redskapsbæreren som utvikles og produseres i Leksvik.

– Vi har klokketro på produktet!

Det sier Margrethe Markussen i Tidligfasefondet. Sammen med Fosenkraft Energi og Indre Fosen Invest har de nå investert til sammen fem millioner kroner i AutoAgri.

– Med solide regionale investorer i ryggen er vi et stort skritt nærmere produksjon og salg av redskapsbæreren, sier Jostein Sandvik i AutoAgri.

– Vi har ambisjoner om å bygge en vekstbedrift i regionen, og da trenger vi støttespillere som forstår både oss og trøndersk næringsliv, fortsetter Sandvik.

Fra signering av kontrakt for investeringsmidler til AutoAgri. Fra venstre: Rune Otterstad (Fosenkraft), Arnt Solem (Fosenkraft), Margrethe Markussen (Tidligfasefondet), Per-Arne Sæther (Indre Fosen Invest), Olbert Aasan (Indre Fosen Invest). Foto: AutoAgri 

En lett avgjørelse å ta

Fosenkraft Energi trengte ikke å gå mange runder før de bestemte seg for å investere i Leksvik-bedriften.

– For vår del er AutoAgri et kinderegg. Det er et selskap som driver med spennende teknologi, samtidig som de tenker bærekraft i det de gjør. I tillegg er de en lokal aktør, noe som er et viktig punkt for oss, sier Rune Otterstad i Fosenkraft Energi.

Det er Markussen i Tidligfasefondet enig i.

– Vi vet at teamet bak ideene er veldig viktige. I dette prosjektet har vi stor tro på teamet. De er erfarne og dyktige folk, som evner å stå løpet helt ut. Det vi har investert i her er et prosjekt der vi har tro på både ideen og folka bak.

AutoAgri AS i Leksvik har ambisjoner om å bygge vekstbedrift i regionen og internasjonal eksport. Nå har de fått drahjelp fra tre investorer med stor tro på produktet. Foto: Mikael Sætereid / Fremtidens Industri

Et brennende engasjement

Per-Arne Sæther i Indre Fosen Invest mener gjengen bak AutoAgri har det som trengs for å lykkes.

– De har skapt en enorm aktivitet tidligere. I en tid der vi ser at mye industri flagges ut, er det godt å se knoppskyting lokalt. AutoAgri kan også vise til ekspansjonsplaner, og det er denne typen engasjement vi trenger mer av lokalt.

I likhet med de to andre investorene var heller ikke Indre Fosen Invest i tvil om at AutoAgri var et selskap be burde investere i.

–  Dette prosjekter treffer på alle punktene som er viktig for oss. Så om vi ikke hadde investert i AutoAgri, vet jeg ikke helt hva annet som skulle passet bedre, sier Sæther.

Vil produsere regionalt

Allerede neste år leveres de første pilot-kjøretøyene til utvalgte kunder. Målet er at AutoAgri skal fortsette å være et heltrøndersk produkt når den er ferdig utviklet og klar for det internasjonale markedet.

– Autoagri er et banebrytende produkt og vi trenger høy kvalitet i alle ledd. I Trøndelag har vi tilgang til verdensledende teknologimiljøer og høyteknologisk industri som kan løfte produktet ut i et krevende marked, sier Sandvik.

Del innlegg: