12/05/2020

Water Linked skaper nytt marked for små undervannsdroner

Foto: Water Linked

Teknologiselskapet Water Linked i Trondheim har nylig lansert en revolusjonerende posisjoneringssensor for små undervannsdroner (mini-ROV). Det har skapt et helt nytt internasjonalt marked.

– Mailboksen er full! Vi har fått veldig, veldig mye oppmerksomhet fra kundene våre. Hele den første produksjonen er allerede utsolgt og ordreinngangen siste måned har vært ca. 400% høyere enn normalt, forteller Oliver Skisland, CEO i Water Linked.

Trondheims-bedriften har i flere år levert hundrevis av posisjoneringssensorer til ulike næringer over hele verden. På kundelisten står blant annet NASA, amerikanske politi, søk- og redningsaktører, forsknings- og utdanningsinstitusjoner og maritime næringer som olje og gass, oppdrett og shipping. Etter fem år med utvikling har Water Linked nå skapt en ekstremt liten og effektiv computer som blant annet benytter AI og maskinlæring i sine algoritmer. Det første produktet basert på denne utviklingen er en DVL-sensor (Doppler Velocity Log) laget spesifikt for små og mellomstore ROV-er.

Her kan du lese hele artikkelen om Water Linked.

Del innlegg: