Kurs skreddersydd for deg som jobber med foredling av bioressurser og som ønsker å bygge opp mer kompetanse.
Har du generell studiekompetanse eller realkompetanse, kan du nå søke opptak til fire kurs-emner innen verdiskaping, bærekraft og sirkulær bioøkonomi. Hvert emne gir 2,5 studiepoeng.
Emnene tilbys gratis (ut over semesteravgift og pensum) hos Nord universitet gjennom prosjektet «PILOT Samhandling om kompetanseutvikling for biobasert næringsliv i Trøndelag», finansiert av Trøndelag fylkeskommune.
– Mikrokursene gir muligheter for givende kunnskapspåfyll i passende doser. Dermed blir faglig videreutvikling overkommelig etter at en er kommet ut i arbeidslivet.
Det sier Kari Thyholt, seniorrådgiver i Fremtidens Industri og leder for BioVerdi 2.0 – et samarbeidsprosjekt mellom næringsklyngene Agritech, NCE Aquatech, WoodWorks! og Trøndelag fylkeskommune.
Her er de fire emnene
Emne 1: Bærekraftig verdiskaping fra land og hav.
- Sted: Studiesenter Trøndelag Sør, Røros
- Dato: 8.-9. april
- Søknadsfrist: 1. mars
Emne 2: Sirkulær bioøkonomi: Muligheter i økonomien
- Sted: Campus Steinkjer, Innocamp
- Dato: 3.-4. juni
- Søknadsfrist: 1. mars
Emne 3: Bærekraftig innovasjon og næring – på hav og landjord
- Sted: Namdal Studiesenter
- Dato: 17.-18. september
Emne 4: Bærekraft i egen virksomhet
- Sted: Digitalt
- Dato: 5.-6. november
Og dette sier næringsliv og andre om nytt kurstilbud:
Guro Angel Gimse, NHO Trøndelag
«Her har Nord universitet tatt gode grep for grønn omstilling i det regionale næringslivet. Omstilling til bærekraft og sirkulær økonomi gir verdiskaping for lokalmiljøet og gjør bedriftene sterkere.»
Kjersti Kinderås, WoodWorks! Cluster
«Kurstilbudet gir god mulighet for kompetansepåfyllpåfyll om bærekraft, godt tilrettelagt for ansatte i skog- og trebransjen. Nyttig i forbindelse med bl. a. bærekraftsrapportering og omdømmebygging.»
Ketil Rykhus, Sinkaberg
«I Sinkaberg ser vi verdien av å styrke kunnskapen om bærekraftig utvikling og vekst. Det er viktig å øke oppmerksomheten på dette, og både oppdrettere og leverandører har behov for slik kompetanse. Like viktig er det at kompetansen bygges i offentlig forvaltning, som skal legge til rette for vekst og kontrollere vår bærekraftige produksjon.»
Arne Bardalen, NIBIO
«Dette studiet gir ansatte i biobaserte næringer kunnskap og verktøy de trenger for å møte framtidens krav til bærekraft og sirkulær økonomi – et viktig bidrag til å styrke verdiskapingen i regionene.
For å søke, eller finne mer informasjon om mikrokursene ved Nord Universitet, klikk her.
Bak «PILOT Samhandling om kompetanseutvikling for biobasert næringsliv i Trøndelag» står Nord univeristet, SINTEF, NIBIO og Nordlandsforskning.