03/12/2021

Ukens målbedrift: Stadsbygd Båtsenter

Det skjer mye spennende hos FI Næringshages målbedrifter. Derfor vil vi hver uke gi en kort presentasjon av en av bedriftene.

Tre kjappe:

Bransje: Butikkhandel med fritidsbåter og -utstyr
Lokasjon: Stadsbygd
Antall ansatte: 13

Stor etterspørsel

Stadsbygd Båtsenter AS ble etablert i 2006, med lagringsplass for båter i Midt-Norge som hovedfokus. En uisolert lagringshall var det første som ble bygget, og denne ble raskt fylt opp av båter fra hele Midt-Norge. Det ble da behov for mer plass, og administrasjonsbygg med butikk og to verkstedhaller ble bygget ganske fort. I dag kan de tilby lagringsplass innendørs til ca. 135 båter, samt flere plasser utendørs. I tillegg til lagring har de god etterspørsel etter serviceverkstedet og båtutstyrsbutikken.

– Det er stor etterspørsel etter våre tjenester, og for å håndtere etterspørselen har vi nå behov for mer plass, både på verkstedet og i administrasjonen, sier daglig leder Karl Johan Haugerø.

Et mål for det neste året er derfor å utvide virksomheten, både i areal og kapasitet. Det er mye spennende på gang på Stadsbygd båtsenter, men noe er litt for tidlig å prate om enda.

– Det er bra potensiale her nede på Rødberget, så vi har mange planer vi håper å få gjennomført de neste årene, sier Haugerø.

Stadsbygd Båtsenter har få konkurrenter i nærområdet, og etterspørselen er stor selv uten særlig markedsføring og annonsering.

– Markedet er så stort at vi heller samarbeider med de andre båthotellene og -verkstedene, sier Gry Ellevset fra administrasjonen til Stadsbygd Båtsenter.

– Når vi ikke har kapasitet til å ta i mot flere kunder, kan vi sende de videre til en av konkurrentene våre. Et slikt samarbeid og dialog i bransjen gagner både oss og kundene våre, sier Ellevset.

Varierte arbeidsoppgaver

Jan Even Johansen startet hos Stadsbygd Båtsenter som lærling i 2016, og tok fagbrevet som motormekaniker der.

– Det beste med Stadsbygd Båtsenter som arbeidsplass er at det er trivelige arbeidskollegaer og varierte arbeidsoppgaver, sier Johansen.

Stadsbygd Båtsenter er opptatt av at alle skal ha like muligheter, og er derfor med i prosjektet «Vi inkluderer», som er et samarbeid mellom arbeidslivet og NAV. De har derfor lang erfaring med å inkludere og tilrettelegge arbeid. De er i tillegg godkjent lærlingebedrift for motormekanikere.

Del innlegg: