30/09/2021

Ukens målbedrift: PTM Industrier AS

Det skjer mye spennende hos FI Næringshages målbedrifter. Derfor vil vi hver uke gi en kort presentasjon av en av bedriftene.

Tre kjappe:

Bransje: Mekanisk industri (maskinering/sveis)
Lokasjon: Leksvik
Antall ansatte: 23

Fra 3D-design til ferdig produkt

PTM Industrier er en maskineringsbedrift i Leksvik med 20 års erfaring. De driver som underleverandør til kunder innenfor fornybar energi, vannrensing, maritimt, og olje og gass. I tillegg produserer de egne produkter innenfor de samme bransjene. De kan bidra i hele prosessen, fra 3D-design til ferdig produkt.

PTM har som mange andre vært gjennom en periode med permitteringer og lav produksjon, men i juni i år var alle tilbake igjen, og ordrereserven er større enn det som var normalt før pandemien. I 2018-2019 ble det gjort en større investering i bygg og maskiner, og dette kan nå endelig utnyttes for fullt.

– Vi har nylig blitt tildelt en stor produksjon til en etablert kunde, som i beste fall kan medføre økte investeringer og flere ansatte, sier prosjektleder Kjetil Myran.

– En slik investering kommer først til neste år etter mye testkjøring og produktaksepter fra kunde, men det er meget spennende, og en stor gladnyhet for våre ansatte!

I tillegg til den store produksjonen, har bedriften et mål om å få flere kunder innenfor oppdrett og fornybar energi.

– Vi ser et vekstpotensialet der, samtidig som disse kundene er mer direktekunder fremfor via en leverandør, slik som det er i olje og gass-sektoren, sier Myran.

Stor tilhørighet

Blant de ansatte i PTM finner vi ingeniør Arnel Ilao. Han kommer fra Filippinene, og har etablert seg med familien sin i Leksvik. Han har nå jobbet her i 7 år, og er stolt av arbeidsplassen sin.

– Det er hovedsakelig folkene jeg jobber som gjør at jeg trives så godt her. Jeg mottar full støtte og respekt fra kolleger og ikke minst fra ledelsen. I tillegg føler jeg stor tilhørighet til bedriften, sier ingeniør Arnel Ilao.

– Det er en fantastisk mulighet å få være en del av denne raskt voksende bedriften hvor man kan lære mange forskjellige ferdigheter og egenskaper.

Del innlegg: