08/09/2021

Ukens målbedrift: Industriverktøy

Det skjer mye spennende hos FI Næringshages målbedrifter. Derfor vil vi hver uke gi en kort presentasjon av en av bedriftene.

Tre kjappe:

Bransje: Verktøymaker- og maskineringsbransjen
Lokasjon: Leksvik
Antall ansatte: 15 + 1 lærling

Nye investeringer

Industriverktøy driver vedlikehold og nybygging av støpeverktøy for plastindustrien samt maskinering av komplekse deler i de fleste materialer.

I likhet med mange andre bedrifter har Industriverktøy merket pandemien på omsetningen.

– Målet for det neste året er å komme tilbake til hvor vi var omsetningsmessig før pandemien samt forbedre markedsadgangen, sier daglig leder Kaj-Vidar Sandvold.

– Vi skal være en interessant arbeidsplass med sunn økonomi og en moderne maskinpark.

For å nå målet skal Industriverktøy investere i maskiner og personell for å øke kompetanse og kapasitet samt forbedre markedsarbeidet.

God kommunikasjon

Geir Kristian Rokhaug jobber i Industriverktøy og skryter av fine arbeidsforhold og godt miljø blant de ansatte.

– Det er god kommunikasjon mellom ledelse og ansatte med jevnlige møter, og ledelsen viser at de setter stor pris på de ansatte i IV.

Det ligger mye kunnskap bak hver enkelt arbeidstaker i Industriverktøy, og noen har jobbet der i over 40 år. Samtidig er bedriften opptatt av å henge med i markedet, og investerer i nye maskiner og utstyr ved behov. Dagene består dermed av utfordrende og variert arbeid.

– Vi er flinke til det vi holder på med, og i tillegg lærer man noe nytt hver dag, og det er gøy. Kjempebra at bedriften tørr å satse og gjøre nye investeringer, sier Rokhaug.

Del innlegg: