16/12/2021

Ukens målbedrift: Gafseth AS

Det skjer mye spennende hos FI Næringshages målbedrifter. Derfor vil vi hver uke gi en kort presentasjon av en av bedriftene.

Tre kjappe:

Bransje: Redaktør/forfatter/foredragsvirksomhet
Lokasjon: Stadsbygd
Antall ansatte: 1

Frilansfortfatter

Gafseth AS har som formål å holde foredrag og gi ut litteratur, samt frilans journalistikk og redaktørtjenester. Selskapet eies og drives av Audhild Brødreskift fra Stadsbygd. Hun er utdannet historiker fra NTNU, og har masse erfaring fra arbeid innen museumssektoren, kultur og historie. Selskapet Gafseth AS ble stiftet i 2018, og hun har jobbet som frilansforfatter siden da.

I dag skriver Audhild bøker, og gir de ut gjennom selskapet sitt. Hun tar også på seg redaktør – og redigeringsoppgaver. I tillegg bistår hun personer som ønsker å skrive ned og gi ut livshistorien sin.

«Grenda som forsvant»

I 2020 ble boka «Rissaraset – Grenda som forsvant» gitt ut. Boka ble skrevet av Audhild og handler om Norges største kvikkleireskred på 1900-tallet. Rissaraset skjedde i 1978 og ble startskuddet for en nasjonal kartlegging av skredfarlige områder, noe landet fortsatt drar nytte av den dag i dag. Mer info om boken finnes her.

I 2022 skal hun jobbe en del med forfatteren Johan Bojer, i forbindelse med at det er 150 år siden han ble født.

– Jeg har også egne skriveprosjekt på gang, både artikler og større oppgaver, men det er litt for tidlig å snakke om enda, sier Audhild Brødreskift.

Vi gleder oss til å følge med Audhild og Gafseth AS videre!

Del innlegg: