07/12/2021

Ukens målbedrift: CNC Produkter

Det skjer mye spennende hos FI Næringshages målbedrifter. Derfor vil vi hver uke gi en kort presentasjon av en av bedriftene.

Tre kjappe:

Bransje: Maskinering
Lokasjon: Leksvik
Antall ansatte: 40

Tilbake til overskudd

CNC Produkter AS leverer dreide og maskinerte produkter til alle typer prosjekter og sammensatte ferdigprodukter. De tilbyr komplette løsninger som dekker deltagelse i utvikling, design og valg av materialer, samt monterer, ferdigstiller og tester produkter. CNC Produkter er en del av det sterke industrimiljøet i Leksvik, og har 40 ansatte som besitter unik erfaring og kompetanse.

For det neste året er målet til CNC Produkter å komme seg tilbake til drift med overskudd. De siste to årene har vært preget av korona og permitteringer. Nå har markedet kommet seg opp igjen, men ikke alle har kommet tilbake etter permitteringene.

– Vi må begynne å tjene penger igjen, sier daglig leder Arvid Steen.

– Dette er et viktig mål for oss av mange grunner. Vi vil ha en trygg arbeidsplass for våre ansatte, vi må ha muligheten til å utvikle oss, og muligheten til å kunne reinvestere i nye maskiner. Det er stor etterspørsel etter våre tjenester, og vi har allerede bestilt tre nye maskiner som kommer i løpet av neste år.

Etterspørselen etter firmaets tjenester er stor, samtidig som rekruttering kan være en utfordring. For å gjøre driften mest mulig effektiv skal de derfor nå prøve en ny arbeidsstruktur.

– Strukturen går ut på å dele inn arbeiderne i fire arbeidsgrupper med hver sin teamleder. Det gir en flatere arbeidsstruktur med kortere beslutningsvei som igjen fører til effektivisering. Jeg har troen på at det skal fungere bra, og håper med dette at vi kan få ut mer per hode enn tidligere, sier Steen.

Mer robotisering

Fremtidig industri og teknologi blir mer og mer automatisert, og den trenden ønsker også CNC Produkter å følge med på.

– Vi må ta i bruk mer robotisering. I dag benytter vi robotisering der det er snakk om store mengder, men her har vi en del å gå. Det handler bare om bruke litt mer tid på å programmere slik at robotisering også kan tas i bruk på mindre mengder. Det kan virke som unødvendig merarbeid for en periode, men det vil absolutt være effektivt på sikt, sier Steen.

Del innlegg: