26/01/2022

Ukens målbedrift: AutoAgri AS

Lansering av AutoAgri i Leksvik: Fra v: Jostein Sandvik, Paul Arne Nyborg og Eirik Hovstein.

Det skjer mye spennende hos FI Næringshages målbedrifter. Derfor vil vi hver uke gi en kort presentasjon av en av bedriftene.

Tre kjappe:

Bransje: Landbruk/industri
Lokasjon: Vanvikan (fra februar)
Antall ansatte: 6

Første leveranse

AutoAgri utvikler og produserer autonome og elektriske redskapsbærere. Primært for landbruk, men også for park, anlegg og andre anvendelsesområder der den kan erstatte den tradisjonelle traktoren.

Selskapet ble opprettet i 2018 og har siden den gang drevet med utvikling og produksjon. I 2022 er målet å få gjort sin første leveranse.

– Det første salget er en sentral milepæl på veien fra idé til kommersialisering, sier daglig leder Jostein Sandvik.

– Vi har identifisert enkelte markedsnisjer som er særlig interessante i tidligfase. For å oppnå målet må vi levere både på videreutvikling, salg og produksjon.

Nye lokaler fra 2022

Fra oppstarten har AutoAgri hatt sine lokaler i Leksvik, men nå i februar flytter de inn i LIV-bygget i Vanvikan. Her flytter de inn i nye produksjonslokaler, og etablerer seg med pilotproduksjon.

– Vi skal også ferdigstille den første hel-elektriske AutoAgri redskapsbæreren, og vi skal fortsette testing mot nye anvendelsesområder innen landbruket, sier Sandvik.

Anders Ramdahl er senior mekaniker i AutoAgri, og trives godt med allsidige og interessante arbeidsoppgaver innen både elektro, automasjon, produksjon og mekanikk.

– Det er spennende å få muligheten til å være med å utvikle et helt nytt produkt, sier Ramdahl.

Del innlegg: