17/01/2020

Samfunnssikkerhet: – Kriminaliteten har gått fra gata, til data

De fleste bedriftene i Norge er små og mellomstore, og har ikke de samme sikkerhetsressursene som de store selskapene har. Hva er trusselen næringslivet står overfor nå og i fremtiden, hva kan vi gjøre for å beskytte oss?

– Digitaliseringen og samfunnsutviklingen gir oss et nytt sikkerhetsbilde, med nye utfordringer, sa samfunnsikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde i sitt innlegg på seminar om samfunnsikkerhet, arrangert av MIDSEC og AI Village.

– Kriminaliteten har gått fra gata, til data, konkluderte statsråden, og fortalte at Norge, som kanskje verdens mest digitaliserte land, også er spesielt utsatt for cybertrusler.

Secure Practice, medlemsbedrift i MIDSEC og AI Village, har mottatt priser og utmerkelser for deres skybaserte digitale sikkerhetsløsning MailRisk. De har stort fokus på samfunnssikkerhet gjennom bevisstgjøring, opplæring og sikkerhetskultur.

– Nordmenn kan godt kåres til verdens mest naive folkeslag, og vi tror gjerne at vi ikke har noen hemmeligheter. Men spionasje skjer også i her, og nordmenn rekrutteres til spionasje i Norge. Samfunnsikkerhet handler derfor i stor grad om folk, også når det gjelder cybersikkerhet, fortalte Erlend Andreas Gjære, medgründer av Secure Practice og spesialist på sikkerhet og folk.

Les hele artikkelen på midsec.no

Del innlegg: