27/02/2014

RiLe Teknomesse på LIV-bygget

Høsten 2013 ble elevene på Rissa og Leksvik videregående skoler utfordret av LORIF (Leksvik og Rissa Industriforum) til å arrangere en teknologimesse.
Bakgrunnen for dette er LORIFs ønske om å kunne synliggjøre for elevene de jobbmulighetene og mangfoldet som finnes på Fosen. Dette er også forankret i Strategisk handlingsplan for Fosen der et av de omforente tiltakene er at alle lærere og elever i ungdomsskolen og videregående skole skal gis kunnskap om lokalt næringsliv.

Rissa vgs var førstemann ut og 7 av realfagselevene dannet elevbedriften «RiLe Teknomesse» som har stått for både planlegging og gjennomføring av arrangementet.
Elevbedriften inviterte lokale bedrifter til å ha stand på messen og dermed få muligheten til å synliggjøre seg for de om lag 100 inviterte elevene fra Leksvik og Rissa.

Teknomessen gikk av stabelen i LIV-bygget onsdag 26. februar og 11 bedrifter var til stede for å vise elevene hva industrien har å tilby av arbeidsplasser. Ved oppmøte ble elevene delt inn i grupper som rullerte mellom alle stands, slik at bedriftene fikk vist seg frem for alle elevene.
Programmet for dagen var også krydret med foredrag av Torbjørn Dahle i Rissa Utvikling, Benjamin Schei fra LORIF, Bjørn Damhaug fra LIV og Karin Fevaag Larsen, som er en av landets mest etterspurte foredragsholdere.

IMG_6931 2
Karin Fevaag Larsen fikk frem mye latter.

Messen ble avsluttet med utdeling av ITABs utdanningsstipend. Daglig leder Bejnamin Schei overrakte en sjekk på 15.000,- hver til Elisabeth Krogh fra Rissa og My My Ngo fra Leksvik, som tar henholdsvis arkitet- og økonomiutdanning.

IMG_6957
Benjamin Schei med stipendvinnere My My Ngo og Elisabeth Krogh.

IMG_6910 2
Servi Cylinderservice.

IMG_6898
Jan Vådal i LIV snakker med interesserte elever.

IMG_6917
Bergen Group Fosen.
IMG_6954 2

IMG_6960
Elevene i RiLe Teknomesse sammen med foredragsholder Karin Fevaag Larsen.

Les Fosna-Folkets artikkel om messa HER.

Del innlegg: