Næringsalliansen på Fosen inviterer i samarbeid med Eika-bankene, Bjugn kulturhus og BDO til:
Fosenmøtet 2018
Onsdag 7. november 2018 kl. 10:00-16:30, Bjugn Kulturhus, Botngård
Mot 2050 er det forventet en femdobling av omsetningen innen havbruk i Norge, samtidig som det også ventes en økning innenfor de tradisjonelle fiskeriene og i andre former for marin matvareproduksjon. Dette kan bli en utvikling som åpner opp for store markedsmuligheter for hele næringslivet, også i Fosen. Med sin beliggenhet og historie bør det ligge godt til rette for at Fosen får sin del av veksten i sjømatnæringen. Allerede i dag står sjømatnæringen sterkt i regionen, mens vekstpotensialet er nærmest ubegrenset.
PROGRAM
- Sjømatnæringens rolle og ansvar framover for å fylle hullene etter landbruk og olje- og gassnæringen
Tore O. Sandvik, fylkesordfører - Blå sektor i Fosen i dag – En presentasjon av mangfoldet og en ringvirkningsanalyse
Analysen følges opp av synspunkter fra Marine Harvest og Salmar ASA
Kristian Henriksen, senior rådgiver BDO AS og NCE Aquatech - Presentasjon av sjømataktører og leverandører
Rædergård Entreprenør AS, Olden Oppdrettsanlegg AS, VikingBase AS, Refsnes Laks AS, Kråkøy slakteri AS og Peter Hepsø Rederi AS - Sjømat 2050 spår en femdobling av produksjonen. Hva kan bli Fosens andel?
Ulf Winther, spesialrådgiver SINTEF Ocean AS - Sofaprat med fire gründere
Statsnail AS, Botngaard Bioprotix AS, Krifo Fisk AS og Norwegian Shellfish Company AS - Kan Fosen redde verden, og hvordan ser den blå sektoren på Fosen ut sett fra yttersiden?
Alexander Killingberg, redaktør Fosna-Folket - “The Sky’s the limit”
Anders Straumsheim, verftsdirektør Fosen Yard - Sofaprat med representanter for lokalt næringsliv – både produsenter og leverandører
Vasøy Fisk AS med Geir Jonny, Margot og Joachim Ingolfsen / Snadder og Snaskum AS med Magne Hoem
Middag på Hovde Gård kl. 17:30. Egen påmelding
Seminaret er gratis. Registrering og kaffe fra kl. 09:00 og det faglige programmet starter kl. 10:00. Lunsjen blir med inspirasjon fra havet og er laget av elevene ved Fosen videregående skole, under veiledning av Ronny Myhren, kjøkkensjef ved Ørland Kysthotell. Vi avslutter ca. kl. 16:30.
MELD MEG PÅ:
https://www.bdo.no/seminarer/20181107bju