16/09/2021

Oddbjørn ansatt som ny rådgiver i FI

Oddbjørn Eriksen ble ansatt i FI høsten 2021. Foto: Marius Tvinnereim.

Utvikling av nye løsninger og teamarbeid er noe av det som engasjerer han mest. Nå gleder Oddbjørn Eriksen seg til å bli enda bedre kjent med det lokale næringslivet.

Denne høsten startet Eriksen i jobben som seniorrådgiver i FI.

– Jeg vil være der ting blir skapt, og derfor søkte jeg med til Fremtidens Industri, sier han.

Eriksen har en teknisk Ph.d (Dr.ing), og har gjennom karrieren jobbet med både forskning og utvikling.

– Jeg begynte som forsker innen treforedling, og tok doktorgraden min hos det som i dag heter Papir og fiberinstituttet (PFI). Der jobbet jeg i rundt 12 år, forteller Eriksen.

Etter det ble han ansatt i Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) på Stjørdal som prosjektleder, og ble etter hvert leder for utviklingsavdelingen der. Etter ti år i KONGSBERG gikk turen videre til det irske konsernet Glen Dimplex og gamle Nobø fabrikker før han ble teknisk leder ved institutt for fysikk på NTNU.

– Gjennom karrieren har jeg fått muligheten til å prøve meg på mange forskjellige områder. Det har vært veldig gøy, og jeg har møtt utrolig mange dyktige folk, sier Eriksen.

Fra forsker til team

Denne høsten gikk veien fra NTNU til Fremtidens Industri.

– Jeg hadde lyst til å være litt mer på, og å være ute i det kreative og innovative. Jeg synes det er givende å se at ting blir til, og å støtte opp under gode ideer og prosjekter. Det er viktig å støtte opp om det initiativet og den kreativiteten vi ser lokalt og regionalt. Kortreist teknologiutvikling og produksjon er noe som må støttes oppunder. Det er noe Fremtidens Industri er gode på, og det ville jeg være en del av, sier Eriksen.

Han har spesielt tro på det å jobbe i team.

– Man kommer mye lengre ved å skape ting i team. Det er også grunnen til at jeg hoppet av som forsker. I min erfaring blir resultatet bedre om man jobber sammen, sier Eriksen.

Midt i blinken

Han er gleder seg nå til å bli bedre kjent med bedriftene knyttet til Fremtidens Industri og de forskjellige klyngene.

– Bedrifter har mer enn nok med å produsere det de skal, så da er det fint å hjelpe dem med å starte og å få prosjekter framover samt å tenke strategisk. Her er også klyngearbeid viktig. Gjennom innovasjonsklyngene kan bedriftene trekke hverandre opp, og jobbe i team på tvers av bedrifter, sier han.

– For meg er det en glede å hjelpe lokale og regionale bedrifter. Da er det midt i blinken å være med i et firma som Fremtidens Industri, legger han til.

Hva betyr Innovasjon for deg?

– Blomstrende kreativitet og det å få frem nye løsninger – løsninger som forhåpentligvis løser viktige behov. Her er blant annet klimautfordringen blant de store globale utfordringene.

Del innlegg: