16/01/2024

Ocean Access er i front når det gjelder utvikling av innovative havbøyer

Andreas Mauritzen er CEO og medgründer i Ocean Access.

Tidligere masterstudenter på NTNUs Entreprenørskole, Andreas Mauritzen og Fredrik Lilleøkdal, har på et par år gått fra en ide til en ambisiøs gründervirksomhet.

Selskapet Ocean Access er i front når det gjelder utvikling av innovative havbøyer, og har laget en nedsenkbar databøye som kan operere både under vann og på havoverflaten. Denne teknologien har som mål å effektivisere og skalere datainnsamling i havrommet.

Ocean Access er i dag et team på 10 personer og flyttet i fjor inn i lokaler på Nyhavna, hvor de disponerer både kontor- og verkstedfasiliteter, med kort avstand til kaikant og Trondheimsfjorden.

Nå har Ocean Access blitt medlemsbedrift i FI Ocean Space Incubator. Inkubatorprogrammet gir tilgang og kobling til kompetanse, kapital og nettverk. I arbeidet med å utvikle og kommersialisere kommunikasjonsbøyen, kan inkubatoren bidra med verdifulle tjenester.

– Så langt har vi hatt flere gode sparringsrunder gjennom inkubatoren på ulike aspekter av selskapet, hvor de også har dratt inn eksterne med spesiell kompetanse på området, sier Andreas Mauritzen.

Selskapet er spent på hvilke andre bedrifter som vil knytte seg til Ocean Space Inkubator ettersom inkubatoren kan bli et nytt koblingspunkt for å fasilitere nye prosjekter og samarbeid.

– Å knytte oss opp til havteknologimiljøet på Nyhavna har vært veldig bra for oss. I tillegg til å ha nærhet til gode testfasiliteter, nye samarbeidsmuligheter og tilgang til faglig kompetanse gjennom de andre medlemsbedriftene.

Han peker likevel på at næringen i Trondheim har enda mer potensial å gå på når det gjelder samarbeid.

– Det er utrolig spennende havteknologi som utvikles her i Trondheim, og mye som komplementerer hverandre. Alt fra sensorikk og kommunikasjon, til bøyer, autonome båter og undervannsdroner. Jeg tror det ligger enorme muligheter i enda tettere samarbeid mellom disse bedriftene, sier han.

Ingrid Margrethe Sandnes, manager FI Ocean Space Incubator. Foto: Malin Landrø Lystad/FI – Fremtidens Industri

– Ocean Access har hatt en imponerende utvikling! De har et dedikert og kompetent team som nå posisjonerer seg som en svært lovende aktør i bransjen. Vi er glade for å ha de med i inkubatoren og gleder oss til å følge de videre. Samtidig som vi oppfordrer andre bedrifter som arbeider innenfor havrom og energi til å utforske mulighetene som ligger her på Nyhavna, sier Ingrid Margrethe Sandnes som er manager for FI Ocean Space Incubator.

Det ble fullt på Ocean Access kontoret da FI og Ocean Autonomy Cluster tok med seg en delegasjon fra Kroatia i forbindelse med etableringen av Croatia Norway Marine Technology Innovation Network. Her presenterte Fredrik Lilleøkdal om selskapet og prosjektene som Ocean Access jobber med. Foto: Lars Bugge Aarset/Fremtidens Industri
Det ble fullt på Ocean Access kontoret da FI og Ocean Autonomy Cluster tok med seg en delegasjon fra Kroatia i forbindelse med etableringen av Croatia Norway Marine Technology Innovation Network. Her presenterte Fredrik Lilleøkdal om selskapet og prosjektene som Ocean Access jobber med. Foto: Lars Bugge Aarset/Fremtidens Industri
Simen Helgesen viser frem Ocean Access sitt flaggskip «The Submersible Bouy». Foto: Lars Bugge Aarset/Fremtidens Industri
Next generation ocean data buoys. Video from Ocean Access.

Vil du vite mer? Kontakt:

Andreas Mauritzen
CEO and Co-Founder, Ocean Access
[email protected]
+47 942 57 323

Ingrid Margrethe Sandnes
Manager FI Ocean Space Incubator
[email protected]
+47 936 15 103

Del innlegg: