21/03/2024

Nordic USV blir med i Ocean Autonomy Cluster

Av Lars Bugge Aarset/FI – Fremtidens Industri

Vi er glade for å kunne informere om at Nordic USV nå blir medlem av Ocean Autonomy Cluster. Nordic USV er en oppstartbedrift basert i Bergen. Sander Henriksen er CEO og grunnlegger.

Nordic USV har som mål å forbedre tilgjengeligheten til kystdata ved å optimalisere prosesser fra planlegging til databehandling. Selskapet benytter ubemannet teknologi med mål om å oppnå autonomi både i dokkingstasjoner og fartøy. Med fokus på kvalitet og synlighet, har de utviklet kystdata.io, en plattform som gjør det mulig for kunder å administrere oppgaver relatert til data enkelt og effektivt.

Sander Henriksen
CEO & Founder
Sander Henriksen, Nordic USV

– Målet vårt er å etablere et nettverk av fartøy primært langs den norske kysten og dokkingstasjoner. Dette gjør at vi kan starte, utføre og avslutte oppdrag eksternt i dag, og autonomt i fremtiden, sier Sander Henriksen. Dette er den primære grunnen til at vi søker medlemskap i OAC, for å lære og bidra til kyst- og maritim autonomi på en meningsfull og sikker måte, med håndfaste fordeler på flere områder. Vi ser frem til å delta i klyngen i årene som kommer.

Frode Halvorsen, Ocean Autonomy Cluster. Foto Lars Bugge Aarset/Fremtidens Industri
Frode Halvorsen, Ocean Autonomy Cluster. Foto Lars Bugge Aarset/Fremtidens Industri

– Vi er glade for å ønske Nordic USV velkommen som enda en spennende norsk USV-aktør til vårt medlemskap. Vi ser frem til å hjelpe dem med å nå ut til markedet. Selskapet er et annet eksempel på en sterk norsk USV-bedrift som vil sette sitt preg på det globale markedet. OAC bygger et nasjonalt lag. Derfor er det viktig å involvere bedrifter fra hele landet», sier klyngeleder Frode Halvorsen.


Foto: Nordic USV

Vil du vite mer?

Nordic USV
Sander Henriksen, CEO and founder
+47 974 18 280
[email protected]
‍Thormøhlens Gate 51, 5006 Bergen, Norge
www.nordicusv.com
LinkedIn

Del innlegg: