02/10/2019

NiT kåret NORBIT til “årets bedrift”

Trondheim Havn fotografert med en av NORBITs integrerte sonar-løsninger (NORBIT iWBMSh STX). Foto: NORBIT

Trondheim Havn fotografert med en av NORBITs integrerte sonar-løsninger (NORBIT iWBMSh STX). Foto: NORBIT

Vi gratulerer NORBIT med tittelen «Årets Bedrift», som de ble tildelt i forbindelse med næringslivskonferansen Manifestasjon 2019.

NORBIT ASA er klyngebedrift i både NCE Aquatech og Mid-Norway Defence and Security Cluster (MIDSEC).
Prisen «årets bedrift» deles årlig ut av Nordea i samarbeid med Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

Juryens begrunnelse sier blant annet at NORBIT er et meget godt eksempel på en virksomhet som kan vise til sterke resultater og soliditet gjennom flere år, og som har bidratt til å skape mange arbeidsplasser i regionen. De er en vellykket teknologibedrift fra Teknologihovedstaden som produserer lokalt, og som har en betydelig internasjonal virksomhet. 

– Vi leverer skreddersydd høyteknologi til utvalgte nisjemarkeder lokalt og globalt, og det blir godt mottatt av kundene våre at produktene er «Made in Norway». Det settes pris på at vi har kontroll på både teknologi og produksjonsprosess. De skal føle seg trygge på at det er blir like gode varer hver gang, forteller CEO i NORBIT, Per Jørgen Weisethaunet.

Vraket av det amerikanske slagskipet «USS Arizona» som ble senket under angrepet på Pearl Harbor i 1941, fotografert med en av NORBITs integrerte sonar-løsninger. Foto: NORBIT

NORBIT er et av regionens største teknologiselskaper, og har vel 250 ansatte. De arbeider innenfor tre forretningsområder; «Intelligent Traffic Systems», «Oceans» og «Product Innovation and Realization», og er partner i NCE Aquatech og medlem i Mid-Norway Defence and Security Cluster.

– Vårt selskap er dyrket på en nær dialog med andre aktører. Det være seg nyskapingsmiljøet i Norge, leverandører eller andre. For eksempel kan vi være en teknologipartner for nye og etablerte bedrifter innen FoU og innovative løsninger. Vi ser blant annet flere potensielle samarbeidsaktører innen vårt forretningsområde «oceans», forteller Weisethaune.

Fra produksjonslokalene i Selbu og på Røros leverer NORBIT skreddersydde høyteknologiske sensorer, systemer og løsninger ut i et globalt marked. Selskapet har hovedkontor i Trondheim, og tilstedeværelse i 12 land i Europa, Nord-Amerika, Sør-Amerika og Asia.

Les mer her.


Del innlegg: