03/06/2015

NHO og Ungt Entreprenørskap vil ha flere studentbedrifter

Entreprenørskap er en av suksesskriteriene for at vi skal klare omstillingen til en ny økonomisk og teknologisk virkelighet i Norge, sier NHO i en ny artikkel.

3.-4. juni er NHO vertskap for NM for studentbedrifter.
– Vi håper konkurransen vil inspirere enda flere utdanningsinstitusjoner til å legge til rette for studentbedrifter, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

Studentbedrift er et pedagogisk program som gir studenter kompetanse og kunnskap om bedriftsetablering gjennom et år med oppstart, drift og avvikling av egen bedrift. Bedriftene drives med støtte fra fagmiljøet ved høgskolen, og i tett samarbeid med mentorer og samarbeidspartnere fra lokalt arbeids- og næringsliv.

Høgskolen i Telemark (HiT) har lagt til rette for studentbedrifter i 11 år og er blant de fremste på dette området. Sven Thore Hagen, professor ved høyskolen, utfordrer alle høyskoler og universitet å tilby studenter dette valget.
– Gjennom studentbedrift får våre studenter en kraftig personlig læreprosess. De blir mye mer attraktive på arbeidsmarkedet. De forstår arbeidsgiversiden gjennom erfaringer fra styrefunksjoner i egen bedrift. Vi har også gjort det pliktig at de går til NAV for å gjøre en IA-avtale, sier Hagen.

Les saken i sin helhet HER.

Tekst og bilde lånt fra nho.no

Del innlegg: