03/10/2019

Lyng Triangel: Styrket HMS med nytt skjærebord

Lyng Triangels nyinvestering i produksjonslinjen kan spare ansatte for 1000–1200 timer tunge løft i året, samt øke kvaliteten på produktene.

– Det er en vinn-vinn-situasjon både for bedriften og ansatte, forteller en entusiastisk daglig leder i Lyng Triangel, Tom Erik Dahl.

Daglig leder i Lyng Triangel, Tom Erik Dahl. Foto: Privat

Med et nytt CombiCut-plastmaskjærebord med drillingstasjon, av merket MicroStep, kan operatørene til Lyng Triangel nå utføre både skjæring og drilling av stålplater på ett og samme sted. Tidligere har de ansatte måttet bære de tunge stålplatene mellom ulike stasjoner.

– HMS er grunnpilaren i bedriften. Nå får vi automatisert de tyngste oppgavene i produksjonslinjen, noe som styrker HMS-arbeidet vårt. Opp mot 1200 timer tunge løft i året blir frigitt for de ansatte til å bruke på mer fornuftige ting, sier Dahl.

Skjærebordet gir i tillegg økt presisjon og kvalitet, og produksjonskapasiteten øker med 75 prosent. Det vil Lyng Triangel bruke til å utforske nye markeder og produkter.

– Vi er vant til høye krav til presisjon og kvalitet på våre produkter. Nå kan vi utvikle nye innovative produkter og ta på oss flere oppdrag i andre markeder og dermed kapre nye kunder, sier Dahl.

Eneste av sitt slag i Midt-Norge
I 35 år har Leksvik-bedriften levert Triangel hurtigkobling, sitt egenutviklede hurtigkoblingssystem for 3-punktmonterte redskaper, i tillegg til andre produkter. I løpet av et år produserer bedriften opp mot 7000 Triangelkoblinger og stanser/borer rundt 11-12 000 hull til eget produktet.

– Vårt skjærebord er det eneste av sitt slag i Midt-Norge etter det vi kjenner til, og kun et fåtall finnes i resten av landet. Investeringen er et stort innovativt løft for hele produksjonsindustrien innen platearbeid i Midt-Norge, sier Dahl.

Operatør Kristoffer Myran i Lyng Triangel bak spakene på det nye skjærebordet. Foto: Mikael Sætereid/FI

Det nye skjærebordet ble muliggjort gjennom egenkapital, lån i SMN og investeringstilskudd fra Innovasjon Norge. Med syv-åtte måneders leveringstid på denne typen maskiner, ønsket Lyng Triangel å få på plass finansieringen så fort som mulig. Som målbedrift i FI Industrihage benyttet de seg av FI som kontaktpunkt opp mot Innovasjon Norge.

– Det må nesten være verdensrekord i effektivitet på søknadsprosesser. Vi kontaktet FI og fikk sendt søknad rett før jul, og fikk tilsagnet allerede i januar. Jeg liker at det skal skje når vi bestemmer oss for noe, så all ære til FI for den raske og profesjonelle prosessen, sier Dahl.

Med det nye skjærebordet kan Lyng Triangel nå utføre både skjæring og drilling av stålplater på ett og samme sted. Tidligere har de ansatte måttet bære de tunge stålplatene mellom ulike stasjoner. Foto: Mikael Sætereid/FI

Attraktiv arbeidsplass
Investeringen kan bidra til å sikre eksisterende arbeidsplasser i Leksvik, samt redusere sykefravær og arbeidsrelaterte skader.

– Det kan fort bli en del tunge løft i mekanisk industri. Så skal vi være en attraktiv arbeidsplass i fremtiden må vi legge mest mulig til rette for at det skal være trivelig å arbeide her, sier Dahl.

Nå ser bedriften for seg at den økte produksjonskapasiteten skal sikre eksisterende arbeidsplasser og forhåpentligvis føre til nyansettelser i årene fremover.

– Vi har investert i den kommende generasjonen. Verden går fremover, ikke bakover, sier Dahl.

Lyng Triangel AS

  • Ble startet i Malm i Nord-Trøndelag i 1984. Ble fusjonert med Lyng Lycro AS og flyttet til Leksvik kommune i 1987.
  • Lyng Triangel AS ble stiftet i 1993, og flyttet inn i nye egne lokaler i 1997
  • Bedriften har 13 ansatte og hadde i fjor en omsetning på NOK 16,5 mill.
  • 7–8000 Triangel-systemer for hurtigkobling produseres hvert år, i tillegg til andre produkter.
  • Triangel er det eneste hurtigkoblingssystemet med Europeisk standard (ISO nr. 1101-2).
  • Triangel-systemet er utviklet for tilkobling til traktorer, samt på lastebil i forbindelse med f.eks. snøbrøyting.
  • Bedriften produserer også renovasjonsutstyr og er underleverandører på skjære, knekke, sveis (platearbeid).

Kontakt:
Tom Erik Dahl, daglig leder i Lyng Triangel: 906 86 100 / [email protected]

Del innlegg: