08/01/2024

Kongsberg Discovery blir med i Ocean Autonomy Cluster

Kongsberg Discovery blir med i Ocean Autonomy Cluster

Kongsberg Discovery er en ledende leverandør av sensorer og systemer for hele havdomenet, fra dypet av havet til verdensrommet. Gjennom en solid teknologisk plattform tilbyr selskapet høytytende produkter, systemer og tjenester, som spenner fra kartlegging av havbunnen og havet, forskning, undervannskommunikasjon og -posisjonering, til autonome fartøy både på og under overflaten, samt robust navigasjon, kommunikasjon og overvåkning. Vi er glade for å kunne annonsere at Kongsberg Discovery nå blir med i Ocean Autonomy Cluster.

Kongsberg Discovery samarbeider globalt og leverer avanserte produkter og systemer. Med solid teknologi og over 1000 dyktige ansatte, strategisk plassert i Canada, USA, EU og Norge kombinerer Kongsberg Discovery maskinvaredesign og intelligent programvare, og ser inn i fremtiden for autonome operasjoner.

Ser store synergier

-Kongsberg Discovery har utviklet autonome systemer i over 30 år, og med vår ekspertise, brede portefølje og markedstilgang, ser vi vår deltakelse i Ocean Autonomy Cluster som et naturlig skritt i vår forpliktelse til å beskytte mennesker og planeten, sier Runar André Olsen. Han er senior salgssjef for Kongsberg Discovery.

-Vi ønsker å styrke båndene våre med partnere og akademia, og samarbeide om kunnskapsoverføring, tilgang til systemer og testfasiliteter. Vi ser store synergier som kan oppnås innenfor Ocean Autonomy Cluster, sier Olsen.

Betydning også for våre andre medlemmer

– Som en betydelig aktør i bransjen har Kongsberg Discovery sin deltakelse betydning ikke bare for seg selv, men også for våre andre medlemmer, som inkluderer oppstartsbedrifter og akademia, sier Frode Halvorsen, leder for Ocean Autonomy Cluster.

Frode Halvorsen, leder for Ocean Autonomy Cluster.

Del innlegg: