01/03/2024

Jon Ambrosius Svenningsen begynner som rådgiver i FI

Jon Svenningsen Foto: Lars Bugge Aarset/FI -- Fremtidens Industri

Jon Ambrosius Svenningsen starter nå som seniorrådgiver i FI. Han skal ha fast kontorplass på TMS på Nyhavna.

Han er utdannet sivilingeniør i kjemi fra NTH (NTNU), og har en Executive MBA i strategisk merkevareledelse fra NHH i Bergen. De siste 10 årene har han jobbet mye innenfor grønn omstilling og bærekraft. Han kommer fra stillingen som CEO i Jordpro Tiller AS (Etabl. 2018 – 2023) hvor han har vært gjennom alle oppturer og nedturer man kan erfare i et gründerselskap.

Før dette ledet han Klimapartnere Trøndelag i 3 år, et nettverk for grønn forretningsutvikling, herunder utarbeiding og anvendelse av klimaregnskap. Han har drevet eget rådgivningsselskap noen år, og levert forretningsutviklingstjenester rettet mot miljøteknologi (hav og landbruk) og merkevarebygging. Jon har vært mentor for gründere og oppstartsbedrifter, har erfaring fra styrearbeid, softfunding og FoU-prosjekt (regionalt/nasjonalt/EU, hovedsakelig innen jordbruk, avfall og oppdrett). Tidligere har han arbeidet for AGA (project manager, supply manager Healthcare), samt forretningsutvikling for den globale medisingassdivisjonen i Lindekonsernet. Han har også ledet en arbeidsmarkedsbedrift og vært markeds- og produktsjef i Helsport.

I Fremtidens Industri skal han jobbe med prosjektutvikling, prosjektledelse, blågrønn sektor, næringsklynger og grønn forretningsutvikling/bærekraft.

– FI har en solid posisjon i og på tvers av sentrale næringer, og jeg ser virkelig frem til å bli en del av et sterkt team for innovasjon og vekst i Trøndelag, sier Jon Ambrosius Svenningsen.

Jon begynner 1. mars. Vi ønsker han velkommen på laget!

Del innlegg: