08/01/2021

Investerer fem millioner kroner i Hark Technologies

Svein Olav Munkeby i NTE (t.v) og Joar G. Harkestad i Hark Technologies.

Gründerbedriften Hark Technologies utvikler produkter og tjenester for å gi innsikt, optimalisering, og styring av strømforbruk. Nå har NTE investert fem millioner kroner i selskapet.

Det melder shifter.no på sine nettsider.

Daglig leder i Hark Technologies, Joar G. Harkestad forteller til nettsiden at han fikk ideen til et smart kontrollsystem for energioptimalisering da han var student. På den tiden bodde han og to kompiser i en kald kjellerleilighet, noe som syntes på strømregningen. Ideen ble derfor etter hvert til et prosjekt på Entrepenørskolen på NTNU. Både NTE, Hark Technologies og NTNU er blant medlemmene i RENEGY.

Hark Technologies har nå over 1000 enheter utplassert i piloter hos norske strømkunder, ifølge shifter.no. Hark Technologies system skal hjelpe strømkunder å fordele strømforbruket mer jevn.

– Systemet vil hjelpe kundene å flytte strømforbruket til tidspunkter hvor det er billigere, forteller Harkestad til nettstedet.

NTE har nå blitt med på eiersiden.

– Å få med seg NTE på eiersiden har vært viktig for oss. Nå har vi fått kapital og kompetanse for å vokse videre både nasjonalt og internasjonalt. Vi skal ansette flere personer både på salg og utvikling. Vi kommer til å jobbe for å hente inn mer kapital og nye eiere i takt med vår vekst, sier Harkestad, til nettstedet.

Del innlegg: