23/10/2023

Havkartlegging: Viser store muligheter

Havteknologiselskapene i Trøndelag omsetter for over åtte milliarder kroner. Det viser Trondheim Tech Ports kartlegging.

– Kartleggingen av teknologibedrifter på havområdet i Trøndelag viser store muligheter for videre vekst, det sier Bjørn Damhaug, administrerende direktør i Fremtidens Industri. Damhaug har deltatt i ressursgruppen for rapporten som Trondheim Tech Port har lansert.

Til sammen er 123 selskaper som omsetter for over åtte milliarder kroner, med over 3400 ansatte, kartlagt. I tillegg kommer forsknings- og utviklingsmiljøer, klynger og nettverk, investorer og offentlige institusjoner.

– Regionen har flere styrker som gjør at den skiller deg ut. En av dem er at flere aktører og interessenter befinner seg i hele økosystemet. Det er et forhold som trekkes frem som nøkkel for å lykkes, sier Fredrik Drageset fra Karabin Impello, som har gjennomført arbeidet.

Han peker også på en utfordring i at hovedtyngden av aktørene som er kartlagt befinner seg i Trondheim. – Det er et uforløst potensial i å bygge bro mellom distriktet og byen, påpeker Drageset.

Det er en oppfatning Bjørn Damhaug deler. – Det handler blant annet om å utnytte den kapasiteten vi har på produksjonssiden. Det mangfoldet vi har av teknologibedrifter er et godt grunnlag å bygge videre på, og sørge for at Trøndelag er en attraktiv region for nye bedrifter, sier han.

Rapporten finner du her.

Stor interesse: Et fullsatt DIGS fulte fremleggelsen av rapporten. Fra v. Line Berg, Trondheim Tech Port, Christian Gabrielsen, Blueye, Siri Carson, NTNU Ocean, Vidar Myhre, Spillfree.

Stor interesse: Et fullsatt DIGS fulgte fremleggelsen av rapporten. Fra v. Line Berg, leder for innovasjon og infrastruktur i Trondheim Tech Port, Christian Gabrielsen, CEO i Blueye, Siri Carson, direktør ved NTNU Ocean, Vidar Myhre, daglig leder i Spillfree.

Del innlegg: