29/03/2021

Gjev pris til Slidedrain AS

Hennig Phillip Patricksson og Kvaran Bongard i Slidedrain AS.

«Tenk at det går an å bli så begeistret for et sluk. Slidedrain tar tak i et usynlig problem, og har designet et produkt som kan spare samfunnet for enorme summer forårsaket av vannskader. Prosjektet demonstrerer industridesign av imponerende kvalitet».

Det sa juryen da Slidedrain ble kåret til vinnere av DOGA-merket nykommer. De var også nominert til DOGA Hedersmerket.

Slidedrain  AS er en oppstartsbedrift med utskudd fra NTNUs Entreprenørskapsskole i Trondheim. Deres visjon er å redusere antallet vannskader på badet, ved å utvikle brukersentrerte sluk som tilrettelegger for enklere, raskere og sikrere installasjon. Bedriften drives av Stian Kvaran Bongard og Hennig Phillip Patricksson, og er målbedrift hos FI Næringshage. 

– Slidedrain er et nytt type gulvsluk for våtrom som er enklere å installere og som gjør at faren for vannskade under installasjon minimeres, sa  Henning Patricksson under presentasjonen av sluket. 

Frode Halvorsen har gjennom Fremtidens Industris prosjekt Regionalt produksjonsnettverkt jobber med Slidedrain.

– At de velger å fokusere på noe så «kjedelig» og «usexy» som et sluk, tror jeg er et sunnhetstegn. Det drivet og pågangsmotet som Stian og Henning har hatt, og det å faktisk gå i oppoverbakke, tror jeg er noe Norge trenger. Flere bør egentlig se i denne retningen, sier Halvorsen.

Slidedrain fikk også nylig støtte av Norsk Katapult. 

Her kan du se presentasjonen av alle som fikk DOGA-merket nykommer.

Del innlegg: