AutoAgri og SAP Norge skal nå samarbeide. Formålet med samarbeidet er å kartlegge belastningen i strukturen i AutoAgris autonome traktor. Det er et viktig skritt mot å optimalisere den nyskapende traktoren.
– Vi synes dette er superspennende!
Det sier Development manager i SAP Norge, Martin Hasle.
Etter å ha vært på leting etter prosjekter de kunne bli en del av, ble de satt i kontakt med AutoAgri.
– Vi så raskt at de hadde behov for den teknologien vi har, sier Hasle.
Snart klar for testing
SAP har software for å simulere fysiske gjenstander. Det kan være alt fra oljeplattformer til mindre komponenter.
– Det viktigste er at vår software er veldig rask, og at vi kan gjøre sanntidssimulering, sier Hasle.
Det er denne teknologien de skal bidra med under prototypetestingen av den autonome traktoren til AutoAgri. Nå er de snart klare for testing.
– Vår testsesong er fra mai og utover sommeren. For oss er det veldig fint å ha fått med en profesjonell partner på laget som skal hjelpe oss med testingen. SAP skal hjelpe oss å hente ut data, og behandling av dataen, sier Jostein Sandvik i AutoAgri.
Under prototypetestingen skal de kartlegge hvordan belastningen på strukturen i traktoren er, avhengig av for eksempel fart, terreng, utstyr og løftevekt. Testingen med SAP starter i mai.
– Da vil traktoren ha all instrumentering, og resultatene vi får derfra skal mates inn i en digital tvilling. Resultatene vi får skal vi bruke til tilpasning og optimalisering av traktoren. Deretter vil vi ta den videre fra prototype til demo, så fullskala, forteller Sandvik.
– Ved å gjøre det på denne måten, får vi gjennomført en grundig test, samtidig som vi får samlet mye data på kort tid, sier Hasle.
– Samarbeidet med SAP gir oss et viktig verktøy som gir oss god innsikt i hvilke tiltak vi må iverksette, sier Sandvik.
– Fordi dette er et autonomt kjøretøy, er man mer avhengig av slike tester. Det er ingen fører som kan observere hvordan kjøretøyet reagerer og håndterer ulike påkjenninger, sier Hasle.
Mindre risiko
Sandvik mener testingen vil bli mer grundig ved å gjennomføre den i samarbeid med SAP.Vi har utviklet en traktor som ikke ligner på andre traktorer.
– Det gjør at vi ikke har noe sammenligningsgrunnlag. Derfor er det vanskelig for oss å basere seg på erfaringer fra tester av andre traktorer. Gjennom samarbeidet med SAP får vi grundige tester, og selve testingen vil ta kortere tid. Grundig testen minsker risikoen i prosjektet betraktelig.
– I tillegg fører det igjen til at traktoren blir mer sikker og optimal for kunden, legger han til.
Testingen og den digitale tvillingen, vil også være nyttig for AutoaAgri og kunder også når traktoren har kommer på det kommersielle markedet.
– Verktøyet som SAP utvikler kan også brukes videre i produksjonen, service og vedlikehold av traktoren. At vi kan bruke verktøyet videre har vært spesielt interessant for oss, sier Sandvik.