03/06/2024

ESA BIC: Husk søknadsfrist 24. juni

Foto: Pexels/SpaceX

Inkubatorprogrammet er åpent for søkere. Bedrifter som blir tatt opp i programmet vil få tilgang på data, eksperter og teknologi fra verdensledende miljøer gjennom ESA, og dessuten økonomisk støtte på 30 000 euro.

Målet er å tredoble verdien av norsk romindustri på ti år ved å satse på oppstartsbedrifter og forretningsideer innen romteknologi.

For Fremtidens Industri er satsingen på romteknologi en naturlig forlengelse av omfattende virksomhet knyttet til havrom.

Les også: Romsatsingen er i gang!

— Vi er allerede ledende innenfor havteknologi, og romteknologi vil gi oss enda mer kraft på dette området, hvor blant annet satellittdata spiller en viktig rolle. Det gjelder alt fra autonomi og kommunikasjon til kartlegging og overvåkning. Tilgang på data, eksperter og teknologi fra verdensledende miljøer gjennom ESA, vil åpne enorme muligheter for innovasjon og nyskaping. Denne satsingen vil bidra til å styrke innovasjonsmiljøet, både i tilknytning til Nyhavna og langs kysten i regionen vår, sier Bjørn Damhaug, daglig leder i Fremtidens Industri.

Les mer og søk her

Har du spørsmål?

Kontakt EU-rådgiver Linda Hald
Telefon+47 976 74 134
E-post [email protected]

Del innlegg: