05/06/2015

Entreprenørskap i fokus

Omvisning på IV Microplast ved daglig leder Örjan Feldt.
F.v: Angelika Grande (NTFK), Arnhild Opdahl (NTFK), Frosti Gisslason (Innovation Centre Iceland), Ágústa Gunnarsdóttir (Breiðholt College), Magnús Ingvason (Breiðholt College) og Erik Bergfjord (Leksvik vgs). Forann: Örjan Feldt (IV Microplast).

LIV AS er sammen med Leksvik videregående skole og Nord-Trøndelag Fylkeskommune partnere i Erasmus+ prosjektet International Nordic Entrepreneurship (INE). INE har deltakere fra Norge, Danmark, Island og Finland.
Prosjektet har som mål at:

  • elever skal lære gjennom praktisk entreprenørskap og
  • lærere skal delta i workshops om praktisk entreprenørskap som læringsstrategi.

Dette gjøres gjennom 4 camper, én i hvert land, hvor hvert land stiller med 4 elever og 3 lærere.
Arbeidet blir oppsummert og dokumentert i et digitalt hefte, «Håndbok for entreprenørskap 1-2-3», som skal synliggjøre forskjellene i de fire landene. Heftet gjøres tilgjengelig for åpen bruk på nett og er ment som inspirasjon for alle.

Prosjektet har kommet halvveis og i slutten av mai møttes partnerne i Leksvik til et statusmøte. For LIV og Leksvik videregående skole var det hyggelig å kunne vise frem kommunen og det spennende næringslivet som finnes her gjennom blant annet besøk hos IV Microplast, CTM Lyng og Lyng Drilling/Schlumberger.

I september er det Norges tur til å arrangere innovasjonscamp, og Leksvik vgs og LIV jobber med å finne et godt, lokalt case som ungdommene skal jobbe med.
Vi tar gjerne i mot forslag!

IMG_2518
Omvisning på CTM Lyng ved produksjonssjef Ståle Sund.

IMG_2521
Jobbing på LIV-bygget.

IMG_2528
Besøk på Rokhaug-setran med omvisning av Aud-Dagmar Ramdal.

Del innlegg: