15/10/2021

Bjørkvik Hytteutleie tilbyr overnatting hele året

Helt nede ved sjøen i Råkvåg ligger Bjørkvik Hytteutleie i idylliske omgivelser.

Fra gårdsdrift til gårdsturisme

Overnattingsmulighetene hos Bjørkvik Hytteutleie startet allerede på 90-tallet. Da var Kåre Bjørkvik bonde, og drev melke- og storfeproduksjon på familiegården i Råkvåg. Han ble i 1990 anbefalt å starte med gårdsturisme, og det var starten på Bjørkvik Hytteutleie. I løpet av de neste årene ble hytter bygd, og på slutten av 90-tallet kunne de tilby 4 hytter og flere plasser til campingvogner. I 2015 kjøpte sønnen Ståle Bjørkvik gården av sin far.

I dag er det Kåre som driver utleievirksomheten på heltid, og Ståle eier og driver gården, samt utleie på deltid i tillegg til annet yrke. Kåre fokuserer på driften, og Ståle jobber med videreutvikling.

Ønsker helårsdrift

Per i dag kan Bjørkvik Hytteutleie tilby utleie i 7 hus og hytter, der alle hytter er utstyrt med 2 soverom, bad og fullverdige kjøkken. I tillegg er det 8 faste campingvogner på stedet, samt 15 camping/bobilplasser tilgjengelig for døgnleie.

Fremtidsplanene til Bjørkvik er å satse mer på turisme ved å utvide bobilfasilitetene, bygge rorbu og etablere godkjent kjøkken i eksisterende naust som er bygd for møtevirksomhet og events.

– Min langsiktige visjon er 25 bobilplasser og 10 hytter med helårsdrift, sier Ståle Bjørkvik.

Besøkende består for det meste av norske og tyske fisketurister på sommerhalvåret. Nå ønsker de også å booke inn flere besøkende resten av året.

Gårdsmat

Helt i oppstarten ble det levert gårdsmat til REKO-ringen fra familiegården, men tiden strakk ikke til, og det måtte nedprioriteres.

Matservering er derimot noe de ønsker å ta opp igjen nå. Ved å etablere et kjøkken i eksisterende naust, vil de kunne tilby lokale råvarer fra gården til sine gjester. Dette kan også være med på å øke interessen for resten av året.

– Vi ønsker å være et sted der man kan arrangere julebord, møter og andre jobbsamlinger gjennom hele året, sier Bjørkvik.

Del innlegg: