13/01/2020

AutoAgri vant pitchekonkurranse på Trøndelagsmøtet

Fra venstre: Vigdis Harsvik i Innovasjon Trøndelag, Jostein Sandvik og Eirik Hovstein i AutoAgri, Jon Håvard Solum i Grong sparebank og Håvard Belbo i T:lab under overrekelsen av gavesjekken på 50.000 kroner til de to fosningene i bedriften som vant Trøndelagsmøtets pitchekonkurranse FOTO: TRØNDELAG FYLKESKOMMUNE

Fra venstre: Vigdis Harsvik i Innovasjon Trøndelag, Jostein Sandvik og Eirik Hovstein i AutoAgri, Jon Håvard Solum i Grong sparebank og Håvard Belbo i T:lab under overrekelsen av gavesjekken på 50.000 kroner til de to fosningene i bedriften som vant Trøndelagsmøtets pitchekonkurranse  FOTO: TRØNDELAG FYLKESKOMMUNE

 – Let’s make tractors small again!, sa medgründer Eirik Hovstein i Autoagri AS fra scenen.

AutoAgri vant årets innovasjonspris under pitchekonkurransen på Trøndelagsmøtet, i skarp konkurranse ned fem andre trønderske oppstartsbedrifter. Vinneren fikk 50.000 av Trøndelagsmøtet og Grong Sparebank.

AutoAgri sin imponerende pitch på 1 minutt og 30 sekunder kan sees her:

AutoAgri AS ble etablert våren 2018 med mål om å bidra til innovasjon i landbruket, og har siden oppstarten arbeidet med utviklingen av et selvkjørende terrengkjøretøy. Kjøretøyet vil kunne benytte eksisterende redskaper og kraftuttak som en konvensjonell traktor, samtidig som den utfører oppgaver både billigere og mer bærekraftig enn tradisjonelle metoder. Vekt og vektfordeling er tilpasset for å unngå jordpakking.

AutoAgris autonome redskapsbærer er bygget rundt autonomi og tilpasset det norske landbrukets behov for fleksibilitet. Det er ikke bare en traktor, men et terrengkjøretøy. Det betyr at den også kan settes til oppgaver utenfor gårdsdrift, eksempelvis i park- og anleggsbransjen. Terrengkjøretøyet er en mulig verktøyplattform med enorm potensiale for norsk landbruk og andre bruksområder.

Les mer om pitchekonkurransen i NT24.no sin artikkel.

Juryens begrunnelse:

Det er 30.000 dieseltraktorer i dag og vi trenger et alternativ. Den traktorløsningen AutoAgri har vil spille på lag med naturen, denpakker ikke jorda som kjente traktorer og den gjør jorda mer fruktbar. Her er det mange vinn-vinn på klima og miljø, forteller Vigdis Harsvik i Innovasjon Norge. 

Den er tilpasset landbruket i Trøndelag, vi driver jo ikke landbruk slik som landbruksmaskinene er laget for. Landbruksmaskinene i dag er laget for landbruk på prærien, vi driver det man kaller alpinlandbruk, så dette er en spesialtilpasset greie for oss.

Les hele juryens begrunnelse på trondelagfylke.no

Del innlegg: