22/01/2020

ASKO lanserte verdens første hydrogendrevne lastebil

Mandag 20. januar lanserte ASKO verdens første hydrogendrevne lastebil i ordinær drift. I alt skal 4 lastebiler fra Scania settes i drift, og drivstoffet produseres lokalt med energi fra solceller på taket til ASKO MIDT-NORGE i Trondheim.

ASKO sine hydrogendrevne kjøretøy har rundt 20% lavere driftskostnader enn de som går på diesel. Ytelsen er nesten på linje med dieselmotorene de bruker i andre lastebiler.  

– Vår hydrogensatsing er en døråpner og vil demonstrere at hydrogenlastebiler er en bærekraftig løsning for andre aktører i bransjen, sier Sæther.

Det er Steffen Møller-Holst, markedsdirektør for hydrogenteknologi i SINTEF, enig i.

– Norge er pionerer innen hydrogenteknologi, og et viktig tidligmarked for bruk av hydrogen som drivstoff. Det åpner store markedsmuligheter for eksport av norske hydrogenløsninger i tiden som kommer.

– At ASKO, som sluttbruker av energi, har brukt store ressurser på å utvikle morgendagens teknologi, er utrolig kult. De er et godt eksempel på de mange pionerene innen fornybar energi som finnes i Fornybarklyngen, forteller Ole Svendgård, klyngeleder i Fornybarklyngen.

Les hele artikkelen på fornybarklyngen.no

Del innlegg: