Kurs i tekst, språk, mediehåndtering og formidling

Dato: 29/06/2021
Start: 08:30
Sted: LIV-bygget, Vanvikan

Å ha verdens beste idé eller produkt, hjelper lite dersom ingen andre vet om det. For å nå ut med et budskap, er det viktig å ha godt språk, god tekstforståelse, innsikt i hvordan media fungerer, og evne til å formidle på en god måte.

Derfor arrangerer FI Næringshage kurs som tar for seg disse temaene. Kurset er fordelt på to dager, og varer i om lag to og en halv time per dag.

Kursdag 1: Skriv bedre – nå frem med ditt budskap

Godt språk er viktig for å bli oppfattet som en profesjonell aktør. En god tekst øker også sjansen for å nå frem med det budskapet du ønsker. Å ha både godt språk og god tekstforståelse, er derfor viktig for bedrifter som ønsker å bli oppfattet som seriøse aktører.

Derfor arrangerer FI Næringshage kurs om tekst og språk.

På kurset får du en innføring i hva som skal til for å skrive en god tekst, og hvilke feller det er lett å gå i. Det vil også bli gitt eksempler på hvilke grep du kan ta for å forbedre teksten din.  

I tillegg til litt teori, vil det i løpet av kurset være noen praktiske oppgaver, samt diskusjoner. Dermed får du allerede under kurset prøvd teorien i praksis.

Tid: 29. juni | 08:30 – 11:00.

Sted: LIV-Bygget, Vanvikan.

Kursdag 2: Møte med journalister og media | Bli en bedre formidler

Å få omtale i media kan være svært nyttig for bedrifter. Men det er ikke alltid like lett å få journalisters oppmerksomhet. Første del av kurset denne dagen vil derfor handle om media og mediehåndtering.

Møte med journalister og media

Hva må du gjøre for å få medias oppmerksomhet? Hva skal til for at en journalist viser interesse for din bedrift? Og hvilke rettigheter har du som intervjuobjekt?

Under kurset får du også et innblikk i hvordan journalister vurderer saker, hvilke forutsetninger de har, hvilke rettigheter du som intervjuobjekt har, og hvordan du som intervjuobjekt håndterer kritiske spørsmål.

Bli en bedre formidler

Andre del av kurset, handler om formidling. Hva må du tenke på når du blir bedt om å holde en presentasjon om bedriften din? Hva legger du vekt på? Hva kutter du ut? Hvordan fremstår man som selvsikker under en presentasjon? Hvordan øker du sjansen for at de som hører på faktisk husker det du sier?

Under kurset får du konkrete tips og råd til hvordan du kan bli en bedre formidler.

Tid: 01. juli | 08:30 – 11:00.

Sted: LIV-Bygget, Vanvikan.

Rabatt for målbedrifter

Kurset ledes av Malin Sveinsdotter Lystad, kommunikasjonsrådgiver i Fremtidens Industri. Malin er utdannet journalist, og har flere års erfaring fra blant annet NRK. Lystad har jobbet som journalist både på lokalt-, regionalt-, og nasjonalt nivå. Hun har erfaring innen avis, nett, TV og radio.

Prisen for å delta på begge kursene er 2.950,- kroner. FI Næringshages målbedrifter får 50 prosent rabatt. Kursdeltakerne får også lunsj.