30/08/2019

Vil du jobbe på Fosen? «Jobb for 2» er en gyllen mulighet

Før Ragnhild Kvithyll fikk fast jobb i NAV, deltok hun i «Jobb for 2». Der fikk hun gratis coaching og veiledning i jobbsøkerprosessen.

Ragnhild ønsket lenge å flytte hjem til Fosen sammen med samboeren, men hverken hun eller samboeren hadde en jobb som ventet på dem. En venninne tipset henne om Jobb for 2-prosjektet etter å ha sett en annonse, og Ragnhild meldte seg på samlingene i januar 2018. 

– Å delta i Jobb for 2 ga meg en bekreftelse på at de veivalgene jeg hadde tatt tidligere var riktige. Samlingene ga meg bedre innsikt i hva jeg ville, og hva jeg kunne jobbe med. Blant annet så fikk vi opplæring i intervjuteknikk, noe som var veldig nyttig i jobbsøkerprosessen jeg var i, forteller Ragnhild.

– Ta sjansen! Om du ikke får jobb med én gang, er Fosen stort og har mange muligheter.

Ragnhild Kvithyll

Underveis i samlingene fikk Ragnhild fast jobb i NAV Indre Fosen, som veileder innen økonomisk sosialhjelp.

– Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe i NAV, spesielt fordi det er spennende å kunne møte og hjelpe så mange mennesker i ulike livssituasjoner. I NAV er ingen dag lik, forteller Ragnhild, som har en bachelorgrad i rådgivning og voksnes læring.   

– Ga meg bedre innsikt

Det er bemanningsselskapet Manpower som leverer kompetansehevingen i Jobb for 2. Manpower gjennomførte blant annet personlighetstester på Ragnhild og de andre deltakerne i 2018. Resultatet ble analysert i løpet av samlingen.

Fant drømmejobben: Ragnhild Kvithyll har alltid hatt lyst til å jobbe i NAV. Nå jobber hun som veileder innen økonomisk sosialhjelp. Foto: Marius Tvinnereim / FI – Fremtidens Industri

– Det var veldig lærerikt å ta en slik test, fordi du får noen pekepinner på hvordan du er som person og hvilke yrker du passer til. Jeg liker å jobbe med mennesker, så testen bekreftet at jeg hadde valgt riktig og ga meg en pekepinn på hvilke jobber jeg kunne søke på fremover, sier Ragnhild.

– Få deg et nettverk

Ragnhild er godt fornøyd med oppfølgingen hun fikk både under og etter Jobb for 2-samlingene. Hun råder derfor andre som ønsker å jobbe på Fosen om å melde seg på Jobb for 2.

– Det første du bør gjøre om du er ny på Fosen, er å skaffe deg et nettverk. Jobb for 2 er en gyllen mulighet, fordi du møter andre i samme situasjon som deg. Blant de andre deltakerne, så er det ofte noen som kjenner noen som kanskje er på utkikk etter nye ansatte. Jobb for 2 er også en god introduksjon til hva som finnes av karrieremuligheter på Fosen, sier hun.

– Ta sjansen! Om du ikke får jobb med én gang, er Fosen stort og har mange muligheter, råder Ragnhild.

Del innlegg:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin